Implicare socială

Dr. Oetker aduce de Paşte bunătăţi şi bucurie în Satele Copiilor

La ceas de sărbătoare, micuţii din SOS Satele Copiilor s-au bucurat, alături de Dr. Oetker, de atmosfera pregătirilor de Paşte. Iepuraşul le-a adus cadouri celor 200 de membri ai familiilor din cele trei Sate, din Bucureşti, Cisnădie şi Hemeiuş.

Zâmbetele copiilor i-au impresionat pe membrii echipei Dr. Oetker, care au a fost alături de comunitate, prin intermediul unei acţiuni menite să aducă speranţă în rândul copiilor de la Organizaţia SOS Satele Copiilor. Bucuria de a dărui a desăvârşit pregătirile unei sărbători speciale în familie.

Emoţiile au fost mari pentru copiii din satul Bucureşti, care au fost vizitaţi de Iepuraşii Dr. Oetker, veniţi să dea o mână de ajutor familiilor din satele SOS în realizarea pregătirilor de Paşte.
Pregătirile din familie au respectat tradiţia românească, iar copiii au învăţat, împreună cu mamele sociale, să pregătească masa de Paşte, aşa cum se cuvine. Cu toţii au lucrat intens în grădiniţa din sat, unde au fost amenajate ateliere de preparare a produselor tradiţionale.

Micuţii au vopsit ouă în culori vii, au decorat brioşe şi chiar au făcut pască, împreună cu mamele lor sociale. Micuţii s-au întrecut în măiestrie şi imaginaţie, din dorinţa de a avea cele mai frumoase ouă decorate, iar la final toţi copiii s-au bucurat de cadourile primite de la Dr. Oetker

„Mi-a plăcut mult să vopsesc ouăle pentru Paşte“, a spus Iustina, în vârstă de 10 ani. Ne-am jucat împreună, toţi copiii, ne-am distrat şi am făcut şi o treabă bună. Eu am folosit mai mult albastru, pentru că e culoarea mea preferată.

„A fost extraordinar să ne jucăm şi să ne şi ajutăm mamele. Ele au grijă de noi şi am simţit că putem şi noi să le fim un sprijin. Îmi doresc să le fim şi pe viitor un sprijin, pentru că suntem o adevărată familie aici“, a spus Alexandra, o fetiţă de 10 ani.

Această acţiune reprezintă piatra de temelie a unui parteneriat Dr. Oetker - SOS Satele Copiilor al cărui obiectiv fundamental este respectarea dreptului la o viaţă de familie.

 

Înapoi