Implicare socială

Dr. Oetker şi SOS Satele Copiilor România inaugurează Proiectul SOS Satul Copiilor Hemeiuş

Dr. Oetker şi organizaţia SOS Satele Copiilor România vor inaugura, în data de 20 octombrie, SOS Satul Copiilor Hemeiuş, din judeţul Bacău. Evenimentul se va desfăşura în incinta Satului unde Dr. Oetker a finanţat utilarea bucătăriilor din casele nou construite, oferind o sumă 25.550 lei.

Pentru că acest eveniment este dedicat copiilor din Sat, organizaţia a invitat echipa Maşina cu Jucării pentru a desfăşura activităţi şi jocuri pentru aceştia. Nu vor lipsi nici momentele speciale pentru invitaţi: vizitarea caselor familiale şi a expoziţiei cu obiecte hand-made realizate de copii şi Mamele SOS, precum şi momentele artistice pregătite de copii şi de prietenii acestora.

La deschiderea oficială a proiectului vor fi prezenţi reprezentanţii Dr. Oetker, Preşedintele Asociaţiei SOS Satele Copiilor România - Mihai Negut, Continental Director Kinderdorf International - Michael Poeltl, Ambasador SOS Satele Copiilor România - Camelia Sucu, oficialităţi şi parteneri locali.

 

În anul 2006, SOS Satele Copiilor România şi-a extins proiectele şi în Moldova prin preluarea unui proiect olandez din nordul municipiului Bacău. Situat pe valea Bistriţei, în apropiere de Parcul Dendrologic Lilieci, înconjurat de păduri şi dealuri, SOS Satul Copiilor Hemeiuş oferă acum copiilor un spaţiu generos şi echilibrat, în care să crească şi să se dezvolte armonios.
În luna aprilie a acestui an, Dr. Oetker a încheiat cu organizaţia SOS Satele Copiilor România un parteneriat de lungă durată. Colaborarea, care are la origine interesul comun faţă de familie şi valorile tradiţionale, a început cu ocazia Sărbătorilor de Paşte, când copiii din satele Cisnădie şi Hemeiuş au primit cadouri din partea Dr. Oetker, iar în SOS Satul Copiilor Bucureşti micuţii au pregătit bunătăţi de Paşte alături de mamele sociale şi echipa Dr. Oetker.

 

Prin intermediul parteneriatului cu SOS Satele Copiilor România, Dr. Oetker doreşte să se implice activ în sprijinirea copiilor care nu beneficiază sau pot pierde protecţia din partea familiilor biologice. Dr. Oetker, precum şi SOS Satele Copiilor România îşi propun să creeze medii familiale pentru copiii aflaţi în dificultate socială, să îi ajute pe aceştia să se bucure de o viaţă normală alături de familie.

 

Despre SOS Satele Copiilor România

Organizaţia SOS Satele Copiilor România este membră a SOS Kinderdorf Internaţional, una dintre cele mai mari organizaţii non-profit din lume. Înfiinţată în anul
1949 de către medicul Hermann Gmeiner, aceasta acţionează în 132 de ţări, oferind 1800 de programe şi servicii unui număr de peste 1 milion de beneficiari.

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la 20 de ani de la înfiinţare, peste 1000 de copii care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiilor biologice.

 

Despre Dr. Oetker

Compania germană Dr. Oetker are o tradiţie de peste 120 de ani pe plan internaţional, iar în România activează încă din anul 1998. Astăzi, Dr. Oetker România ocupă, cu cele peste 230 produse, poziţia de lider de piaţă pe toate categoriile sale: ingrediente pentru prăjituri, deserturi, conservanţi pentru fructe şi legume, musli, pizza & snack-uri congelate.
Dr. Oetker vine în sprijinul consumatorilor, oferindu-le soluţii la îndemână pentru cele mai delicioase şi rapide deşerturi de casă, precum şi produse gata preparate ce aduc deliciul oricărui moment.

 

Înapoi